Stervensbegeleiding

Stervensbegeleiding

Het is niet iedereen gegeven om Bewust te Sterven.

Maar daar waar je die mogelijkheid wel hebt, kun je jezelf en je karmische lijn geen groter cadeau doen dan door met een schone lei dit Leven te verlaten.

Als sjamaan kent het Stervensbegeleidings-proces 4 heel concrete stappen.

Er is weinig zo ontzagwekkend en nederig makend als iemand mogen bij staan in deze grootse Finale!

De grote review

de laatste pennenstreek

Wat een gift om ook deze laatste fase van het leven bewust af te mogen sluiten. Een unieke gelegenheid om de onvermijdelijke losse eindjes op te ruimen, te vergeven of vergeving te vragen, te lang gekoesterde geheimen te delen, zeggen wat er nog gezegd moet worden en te eindigen met een schone lei.

de reis in detail

Stervensbegeleiding

Vanuit de optiek van deze sjamaan draait sterven om het losmaken van het energielichaam van het fysieke lichaam.

Er zijn twee zaken die die binding in stand houden:

 1. Het elektromagnetische veld van de hersenen, het hart en de zenuwbanen.
 2. Het systeem van de chakra's, de energiecentrales in het energieveld van het lichaam.

Bij het sterven ontkoppelen die twee systemen, ieder op zijn eigen wijze, zich van het lichaam. Mogelijke problemen, zeker voor systeem 2, die hierbij kunnen optreden zijn bijvoorbeeld een zeer onverwachte dood of zware, nog niet verwerkte energie├źn.

Als sjamaan hanteer je een levenskaart met daarop een route om die zware, niet verwerkte energie op te lossen, en uiteindelijk daadwerkelijk met een schone lei te kunnen sterven.

Het zal je wellicht niet verbazen dat het daarbij draait om terugblikken, teleurstellingen, vergeving, afronding, compleetheid en heling.

het reisplan

 1. 1
  Recaputilatie, het proces van terugblikken op je leven. Er zijn vele vormen om dat te doen. Een voorbeeld is het stellen van de vragen: Wat heeft je vreugde gebracht? Waar heb je spijt van? Wat zou je graag overdoen?
 2. 2
  Illuminatie, het proces waarbij je chakra-systeem wordt gereinigd van de verzamelde zware energie. Hoe zorgvuldiger de recaputilatie, des te makkelijker is deze stap in het proces.
 3. 3
  Toestemming geven om te mogen sterven. Het zal je verbazen hoeveel zielen bewust, dan wel onbewust, zitten te wachten op de toestemming om daadwerkelijk te mogen gaan.
 4. 4
  De Doodsspiraal, een proces op het stervensmoment zelf, waarbij het energielichaam geholpen wordt om daadwerkelijk het lichaam los te laten en te verlaten.
 5. 5
  De stappen 1-3 zullen doorgaans meerdere malen doorlopen worden, afhankelijk van wat er zich aandient. Zeker een recaputilatie is zelden een lineair proces. En in het meest ideale geval is de naaste familie, in harmonie, nauw betrokken bij het hele proces.

De Cyclus voltooid

 • Het laat zich raden dat voor de nabestaanden die een Stervensbegeleidingsproces hebben meegemaakt, de rouwverwerking van een geheel andere aard is: bewuster, lichter, voldaner en meer geheeld.
 • De Dood krijgt hiermee ook een gezondere en natuurlijker plek in het Leven. Veelal verdwijnt ook de angst voor alles wat met de Dood te maken heeft.
 • En voor hen, die bewust een Ziel de laatste reis hebben zien aanvangen, blijft het een ontzagwekkende en vaak ook inspirerende ervaring.
 • Een ervaring die zich vertaalt naar bewuster leven met een helderder inzicht van de eigen weg te gaan.

Interesse in stervensbegeleiding?

Ik bied ik je vooraf, gratis, een geheel vrijblijvende telefonische intake van een half uur aan.  Vul daartoe simpelweg het formulier hieronder in en we komen tot een afspraak:

>