cacao-ceremonie

De Heksengroep Cacaoceremonie

Een begeleide reis met onverwachte wendingen en inzichten!

Lieve dames van de Heksengroep, 

Speciaal voor jullie heb ik een programma samengesteld dat hopelijk resoneert met waar jullie voor staan als groep, met ieder van jullie individueel als het gaat om de eigen intenties en uitdagingen, en natuurlijk met het feit dat jullie juist nu in deze samenstelling zijn samengekomen!

Eerst iets over de cacao...

Waar vandaan...

In de regio rond Cusco, Peru, groeit een heel bijzondere cacaoplant. Het is een plant die zich niet laat cultiveren en alleen gedijt in de diversiteit van de jungle.

Dat feit alleen al heeft geleid tot de zeer bijzondere kwaliteiten van de cacaoboon van deze plant.

Wat het doet...

Het meest in het oog springend is de ervaring dat je hart open gaat staan.

Voor de meeste mensen vertaalt zich dat naar het feit dat je je meer verbonden voelt met alles en iedereen om je heen.

Wees echter niet verbaasd als er ook meer ruimte komt voor bijvoorbeeld verdriet...

Hoe te gebruiken...

De locale bevolking gebruikt deze plant, liefkozend Mama Cacao genaamd, dan ook als ingrediënt bij talloze ceremonieën.

Het bijzondere van deze cacao is dat je er diepe reizen mee kunt maken, én te allen tijde toch wilsbekwaam en handelingsbekwaam blijft. Je bent dus aan het reizen en niet aan het trippen!

Wanneer te reizen met Cacao?

Als het moeite kost om tot de kern te komen:

Juist vanwege het sterke openen van je hart, zul je ervaren dat allerlei belemmeringen wegvallen, zoals zelf-censuur of schaamte. Je komt daarmee makkelijker tot waarlijk transformerende inzichten.

Als je worstelt met grote thema's:

Een voorbeeld hiervan is vergeving. Niet alleen vergeving van anderen maar zeker ook vergeving van jezelf!
Een ander klassiek thema is natuurlijk eigen-liefde.

Voor een dieper besef van intimiteit:

Zeker voor een koppels-sessie kan dit een openbaring zijn en bevrijdend werken. Barrières als schaamte en schuldgevoel worden geslecht.

Nieuwsgierigheid:

Er is niks mis met nieuwsgierigheid. En als je je openstelt, zou het zo maar eens kunnen dat Mama Cacao ook jou iets bijzonders te vertellen heeft.

De reis in detail

De Cacaoceremonie

Die bijzondere cacaobonen worden verwerkt tot cacaotabletten. Puur, dat wil zeggen, totaal geen toevoegingen, ook geen suiker! Het is overigens voornamelijk de suiker in normale chocolade die leidt tot verslavingsverschijnselen. Maar dat geheel terzijde.

De reis begint met het energetisch reinigen van onszelf en de ruimte. Daarna open ik een heilige ruimte. Als dit je allemaal nog niks zegt, wees dan gerust. Ik ga voorop in het ritueel en een groot deel van het ontdekken zit in het ontspannen en je overgeven aan dat wat er gebeurt.

Daarna krijg je een op jou afgestemde hoeveelheid cacao in de vorm van een cacaodrank met als ingredienten, de cacao, heet water en enkele kruiden. Dit gaat ad fundum, oftewel in één keer naar binnen.

En dan begint je daadwerkelijke reis. Je mag comfortabel gaan liggen, al dan niet voorzien van enkele dekentjes (net wat je prettig vindt) en met de ogen gesloten.

Het reisplan

 • Ademhaling is de grote motor in dit verhaal. Ik leid je aan de hand van enkele ademhalingstechnieken door de verschillende fases van de reis.
 • Iedere fase kent zijn eigen thema. Iedere fase heeft zijn eigen energetische werking op je ziel, lichaam en geest. En alle fases tezamen maken dat er blokkades worden opgeruimd en de energie weer vrijelijk kan stromen. 
 • Emoties kunnen en mogen dan vrijelijk stromen. Het is geen gegeven dat dat gebeurt, maar als het gebeurt, gebeurt dat in een warme en veilige omgeving, waarin je je volledig gesteund en beschermd voelt.
 • Muziek is een belangrijk onderdeel van de reis en ondersteunt je in het verkennen en ontdekken. Daar waar je je laat meevoeren, zul je de mooiste vergezichten ontdekken.
 • De sjamaan, ik dus, is de hele tijd aanwezig om je te begeleiden, uit te nodigen, te ondersteunen, te stimuleren. Soms in woord en soms met gebruikmaking van sjamanen-tools (muziek, aanraking, etc)

De afronding

 • Over het algemeen duurt een reis tussen de 2-2,5 uur. De reis wordt afgesloten met een stukje gronding, zodat je de ervaring mee de wereld in kunt nemen.
 • Met een kopje thee in de hand is er dan de gelegenheid om je inzichten te delen. Dit is het moment waarop de ervaring geankerd wordt en is tevens ook de verrijking voor je mede-reisgenoten.
 • Tot slot krijg je nog een aantal handvatten mee hoe deze energie mee te nemen in je dagelijkse leven en daar het meest profijt van te hebben.
 • Sluiting van de Heilige Ruimte.

Maar wat nou als er een veilige manier is om jullie reis te verdiepen?

In mijn ondertussen ruime ervaring is die mogelijkheid er wel degelijk. En wel in de vorm van het gebruik van truffels en micro-dosing. 

Ik ben bekend met de mogelijke weerstand en/of aversie, dus sta me even toe om het toe te lichten.

Truffels & micro-dosing

Allicht al bij jullie bekend.... 

In Nederland is het werken met paddo's bij wet verboden. Het werken met truffels is dat echter niet. Truffels zijn in feite de ondergrondse opslag-lichamen van paddo's en bevatten dezelfde actieve werkzame stoffen als paddo's.

Dat verklaart dan ook de populariteit van truffels onder hen die graag willen trippen.

Nauwelijks bekend is dat truffels ook voor heling en genezing kunnen worden ingezet. En dat is de manier waarop ik het inzet met mijn cliënten.

Maar hoe zit het dan met dat stuk over 'wilsbekwaam en handelingsbekwaam' wat ik hierboven aangaf?

Dat is waar micro-dosing om de hoek komt kijken. 

Het komt erop neer dat er slechts een geringe hoeveelheid truffels wordt gebruikt. En in combinatie met de werking van de cacao geeft dat een zeer verdiepend effect.

Let wel, ook nu ben je nog steeds aan het reizen en niet aan het trippen. Dus geen hallucinaties, visuele effecten of andere zaken die je los zouden kunnen trekken van de realiteit.

Wat het wel doet is dat het in combinatie met het hart-openend effect van de wilde cacao, een helderheid van geest brengt. En het is juist die combinatie die zeer verdiepend werkt.

Mijn voorstel is om dit alles in overweging te nemen en zowel individueel en als groep te besluiten of jullie gaan voor de extra-optie van truffels of niet. De keus is geheel aan jou/jullie!

Ja maar....

...wat nou als ik verslavingsgevoelig ben?

Truffels en paddo's zijn totaal niet verslavend en al helemaal niet in een therapeutische of ceremoniële setting. Dat geldt overigens voor nagenoeg alle psychedelica.

...wat nou als ik (deze keer, nu of even) niks met 'drugs' wil? 

Het is belangrijk om te beseffen dat truffels op deze manier gebruikt geen drugs zijn. Het is geen vlucht uit de realiteit of een manier om pijn te verdoven.

Het is een instrument om al reizend, inzichten op te doen en jezelf beter te leren kennen.

...als ik in een psychose schiet?

Het risico hierop is uiterst minimaal. Mocht je die ervaring wel al eens gehad hebben, dan is het raadzaam om de contra-indicaties  hieronder zeer goed door te nemen!

...als de één wel wil en de ander niet?

Dat is totaal geen probleem, dat zit elkaar echt niet in de weg. De andere kant is wel, dat het goed merkbaar is in de gezamenlijke energie als de gehele groep dezelfde keuze maakt. Het geeft een extra boost en verdiepend effect. Het verschil tussen de enkele golf of de kracht van een oceaan.

...zijn er ook contra-indicaties?

Oftewel, wanneer niet te reizen met cacao en/of truffels?

 • Zwangerschap
 • Depressiviteit/Bipolariteit en/of het gebruik van anti-depressiva
 • Hartritme-stoornissen
 • Epilepsie
 • TGA (Transient Global Amnesia)
 • Overgevoeligheid voor cacao

Mocht je hiermee bekend zijn, meld dat dan vooraf.

...ik heb een andere vraag?

Fijn, stel die gerust. Dat kan op de dag zelf maar als die vraag niet zo lang kan wachten, neem dan vooral contact met me op via 06-24697088 of via info@bryantevreden.nl

Gezien het intieme karakter van de groep, kan het ook een meerwaarde hebben om je vraag te delen met de groep. Mits dat natuurlijk van toepassing is...

Maar jij bent de enige die dat zelf het beste kan beoordelen.

Het totale programma

Set/Setting

 • Aankomen, installeren en het verder inrichten van de ruimte voor zover dat nog niet gebeurd is
 • Ademhalingssessie om de verschillende varianten van ademhaling te oefenen die we later tijdens de cacaoceremonie gaan gebruiken.
 • 'Huiswerk' en individuele readings met de sjamaan.

Vuurceremonie

 • 1e Vuurceremonie waarbij we de kracht van het Vuur gebruiken om dat los te laten wat je niet meer dient, dat te transformeren wat een andere vorm mag krijgen, en om ruimte te scheppen voor vernieuwing.
 • Ceremoniële reiniging van ieder individueel, en als groep
 • Delen van de individuele intenties en mogelijke groepintentie rond het vuur

03

Cacaoceremonie

 • Opening van de Heilige Ruimte
 • De daadwerkelijke cacaoceremonie (inkeer, geleide meditatie, reizen, muziek,....). De totale reis duurt twee tot drie uur
 • 2e vuurceremonie, dankbaarheidsoffer en het delen van ervaringen en inzichten.
 • Afsluitende gezamenlijke zelf-bereide maaltijd.

Het totale programma zal tussen de 6-8 uur duren. Het idee is dan ook om in de middag te beginnen.
 Dat maakt het ook praktischer om de "vastenperiode" te overbruggen. Daarover gesproken...

Voorbereiding

Voeding

Vasten en water

Bij voorkeur vast je de dag van de ceremonie. Mocht je die ruimte hebben, dan mag je ook de voorafgaande dag al vasten.

Thee en water is helemaal oké. Geen koffie, geen alcohol, geen melkproducten.

In de week voorafgaand geen psychedelica en/of drugs gebruiken.

Na de ceremonie is er ruimte voor een gezamenlijke maaltijd, bij voorkeur licht (soep, salades).

Voel je vrij om daar naar eigen inzicht invulling aan te geven, pot luck style.

Rust

voldoende slaap

Zorg dat je in de dagen voorafgaand voldoende uitgerust bent, en met name voldoende slaap hebt gehad.

Zorg ook dat je vrij bent van welke verplichting dan ook, op de dag zelf.

Dat betekent ook dat er geen ruimte is voor mobieltjes, tablets of laptops.

Die gaan uit, worden ingeleverd en na afloop weer geretourneerd

Deze gewijde tijd is volledig voor jou, en voor jullie als groep. Behandel die ook als zodanig.

Ook de dag na de ceremonie is het raadzaam om die, indien mogelijk, zoveel mogelijk in rust en/of de natuur door te brengen.

Meenemen

travel gear and stuff

Het volgende is handig om mee te brengen

 • waterfles of bidon
 • ligmatje of yogamat
 • dekentje
 • (extra) warme sokken
 • blinddoek
 • makkelijk zittende feestelijke / ceremoniële kleding voor tijdens de ceremonie zelf
 • meditatiezitkussen (optioneel)

Het is ook goed om vooraf na te denken / in te voelen welk thema je zou willen bereizen.

Maar wees ook zo flexibel om dat los te laten als zich tijdens de dag een ander thema aandient.

En tenslotte gebruik geen make-up op de dag zelf. Nagellak is geen probleem.


De kosten bedragen €450,- voor een groepsgrootte van 3-6 personen.

Heksengroep 2023

Tot slot...

Een Cacao-ceremonie kan een prachtige, helende en inzichtgevende ervaring zijn. Cruciaal daarbij zijn de set

en setting. Qua setting is het idee dat we gebruik maken van het 'landgoed' van Kristel, waarbij ik 

als sjamaan de inrichting en begeleiding voor mijn rekening neem.

Onderdeel van de setting is ook een datum. Dat gaat in overleg, maar bij voorkeur rond een Volle Maan.

De set is echter aan jou. Wat is je intentie en wat is de groeps-intentie?

Hoe dan ook, ik kijk uit naar een prachtige en magische ervaring!

Hoe dan ook, ik kijk uit naar een prachtige reis samen!

>