cacao-ceremonie

De Cacaoceremonie

Een begeleide reis met onverwachte wendingen en inzichten!

In de regio rond Cusco, Peru, groeit een heel bijzondere cacaoplant. Het is een plant die zich niet laat cultiveren en alleen gedijt in de diversiteit van de jungle. Dat feit alleen al heeft geleid tot de zeer bijzondere kwaliteiten van de cacaoboon van deze plant.

Het meest in het oog springend is de ervaring dat je hart open gaat staan.

De locale bevolking gebruikt deze plant, liefkozend Mama Cacao genaamd, dan ook als ingrediënt bij talloze ceremonieën.

En nu kan jij ook ervaren wat Mama Cacao jou kan leren over jezelf!

Reviews

wat cliënten zeggen

Een reis die ervoor gaat zorgen meer met je hart te spreken in plaats van je hoofd. Bryan zorgt voor rust en sturing waardoor je bewuster wordt van je eigen kunnen en kracht.

ARIËLLA SONKE-ROELEVELD

De reis die ik samen met Bryan heb genomen, had geen vastomlijnd thema of vraag. Ik moest ergens van af en mezelf iets vertellen, maar wat precies, kwam ik pas achter nadat hij me op zachte en kundige wijze mee op reis had genomen.

Bryan is in zijn werk zacht, integer, kundig en warm. Ik heb na mijn reis een stukje van die zachtheid mee kunnen nemen voor en naar mezelf, iets waar ik Bryan enorm dankbaar voor ben.

Remco

Wanneer te reizen met Cacao?

Als het moeite kost om tot de kern te komen:

Juist vanwege het sterke openen van je hart, zul je ervaren dat allerlei belemmeringen wegvallen, zoals zelf-censuur of schaamte. Je komt daarmee makkelijker tot waarlijk transformerende inzichten.

Als je worstelt met grote thema's:

Een voorbeeld hiervan is vergeving. Niet alleen vergeving van anderen maar zeker ook vergeving van jezelf!
Een ander klassiek thema is natuurlijk eigen-liefde.

Voor een dieper besef van intimiteit:

Zeker voor een koppels-sessie kan dit een openbaring zijn en bevrijdend werken. Barrières als schaamte en schuldgevoel worden geslecht.

Nieuwsgierigheid:

Er is niks mis met nieuwsgierigheid. En als je je openstelt, zou het zo maar eens kunnen dat Mama Cacao ook jou iets bijzonders te vertellen heeft.

De reis in detail

De Cacaoceremonie

Die bijzondere cacaobonen worden verwerkt tot cacaotabletten. Puur, dat wil zeggen, totaal geen toevoegingen, ook geen suiker! Het is overigens voornamelijk de suiker in normale chocolade die leidt tot verslavingsverschijnselen. Maar dat geheel terzijde.

De reis begint met het energetisch reinigen van onszelf en de ruimte. Daarna open ik een heilige ruimte. Als dit je allemaal nog niks zegt, wees dan gerust. Ik ga voorop in het ritueel en een groot deel van het ontdekken zit in het ontspannen en je overgeven aan dat wat er gebeurt.

Daarna krijg je een op jou afgestemde hoeveelheid cacao in de vorm van een cacaodrank met als ingredienten, de cacao, heet water en enkele kruiden. Dit gaat ad fundum, oftewel in één keer naar binnen.

En dan begint je daadwerkelijke reis. Je mag comfortabel gaan liggen, al dan niet voorzien van enkele dekentjes (net wat je prettig vindt) en met de ogen gesloten.

Het reisplan

  • Ademhaling is de grote motor in dit verhaal. Ik leid je aan de hand van enkele ademhalingstechnieken door de verschillende fases van de reis.
  • Iedere fase kent zijn eigen thema. Iedere fase heeft zijn eigen energetische werking op je ziel, lichaam en geest. En alle fases tezamen maken dat er blokkades worden opgeruimd en de energie weer vrijelijk kan stromen. 
  • Emoties kunnen en mogen dan vrijelijk stromen. Het is geen gegeven dat dat gebeurt, maar als het gebeurt, gebeurt dat in een warme en veilige omgeving, waarin je je volledig gesteund en beschermd voelt.
  • Muziek is een belangrijk onderdeel van de reis en ondersteunt je in het verkennen en ontdekken. Daar waar je je laat meevoeren, zul je de mooiste vergezichten ontdekken.
  • De sjamaan, ik dus, is de hele tijd aanwezig om je te begeleiden, uit te nodigen, te ondersteunen, te stimuleren. Soms in woord en soms met gebruikmaking van sjamanen-tools (muziek, aanraking, etc)

De afronding

  • Over het algemeen duurt een reis tussen de 2-2,5 uur. De reis wordt afgesloten met een stukje gronding, zodat je de ervaring mee de wereld in kunt nemen.
  • Met een kopje thee in de hand is er dan de gelegenheid om je inzichten te delen. Dit is vooral voor jezelf heel handig omdat er voor dit gedeelte van de sessie, een audio-recorder meeloopt. De opname met jouw eigen inzichten ontvang je dan via de mail
  • Tot slot krijg je nog een aantal handvatten mee hoe deze energie mee te nemen in je dagelijkse leven en daar het meest profijt van te hebben.
  • Sluiting van de Heilige Ruimte.

Ook nieuwsgierig naar een cacaoceremonie?

Ik bied ik je vooraf, gratis, een geheel vrijblijvende telefonische intake van een half uur aan.  Vul daartoe simpelweg het formulier hieronder in en we komen tot een bel-afspraak:

>