12 november, 2022

De Gouden Boeddha in Jou

door Bryan Tevreden in Challenge 44, Codex4 minuten | 0 reacties

Als onderdeel van mijn Codex als sjamaan, is daar de regel dat ik in jou, mijn client, altijd de Gouden Boeddha zie. Dat klinkt heerlijk over the top spiritueel, maar wat bedoel ik daar nou eigenlijk mee?

Een voorbeeld. Stel je komt als client naar mij toe en je hebt net als diagnose een levensbedreigende aandoening van je behandelend arts meegekregen. Een agressieve vorm van kanker of ernstig nierfalen of iets anders waar je behoorlijk van slag van bent.

Naast je traject in het reguliere circuit besluit je ook het energetisch traject te gaan bewandelen. Je hebt het boekje "Sjamaan-Sjamuit" gelezen, bent tot een keuze gekomen en je neemt contact met me op voor een telefonische intake. Er is daadwerkelijk een match en we beginnen het traject.

Het eerste wat ik doe, nadat ik je verhaal heb aangehoord, is de Gouden Boeddha in jou blijven zien. De diagnose die je hebt meegekregen, is voor mij precies dat. Een diagnose. Ik ontken niet wat er mogelijk allemaal aan de hand is in je lijf. Het is een diagnose.

Ik vind je niet zielig, ik overlaad je niet met mijn medeleven en ik schenk je ook geen "ach en wee".

In plaats daarvan eer ik je, door in jou de potentie van heling te blijven zien. Ik zie jouw Boeddha-natuur, de kern van Licht, Gezondheid en Liefde.

En dat wordt de basis van onze interactie. Het is ons vertrekpunt en het is ook het punt waar we iedere keer weer naartoe terugkeren. En dan beginnen we onze sessies. Sessies die gericht zijn op heling. En mogelijk dat die heling wordt gevolgd door genezing, maar dat is geen gegeven.

De voorkeur voorbij

De Gouden Boeddha in iemand blijven zien betekent ook dat je voorbij voorkeuren of meningen gaat. Je kunt de meest vreselijke dingen in je leven hebben gedaan, op het moment dat je bij mij op de stoel zit, op de bank onder een warme deken ligt, is dat allemaal niet relevant.

Ik ben energetisch in gesprek met de Gouden Boeddha in jou en die is vervuld van Liefde en Vergeving. En wie ben ik dan om daar een oordeel over te hebben?

Het einde van negativiteit

De Gouden Boeddha in iemand zien betekent ook dat je je eigen energieveld en dat van de ander niet besmeurt met negatieve energie. Je roddelt niet, je wenst de ander niets dan goeds toe en je verliest je niet in haat en leedvermaak.

Op die momenten dat je je irriteert aan de ander, weet je dat je het zicht op de Gouden Boeddha kwijt bent geraakt. Dat wil niet zeggen dat je alles tolereert in je omgeving. Je zult er alles aan doen om een energetisch gezonde en voedende omgeving te creƫren, en dat kan ook betekenen dat je afscheid neemt van sommige mensen. Maar dat doe je dan wel terwijl je nog steeds de Gouden Boeddha in hen ziet. Ook als ze het maar onzin vinden en/of niet met je eens zijn.

Mildheid en Vergeving

De Gouden Boeddha in de ander zien, maakt de weg vrij naar mildheid en vergeving. Ook nu weer, staat dat niet gelijk aan alles maar tolereren. Nee, je ziet de mens in al haar volmaakte onvolmaaktheid en je hebt begrip voor fouten maken en leren.

En dat is dubbel zo belangrijk als je in de spiegel kijkt en daar de Gouden Boeddha ziet. Mildheid en vergeving naar jezelf toe is een prima start om tot heling te komen.

Ik ben Liefde

Je op ieder moment, als wandelende meditatie door de dag heen, oefenen in het zien van de Gouden Boeddha in de ander, maakt de weg vrij, om uiteindelijk te ervaren wie je in je kern bent: Liefde.

Dit is slechts een platitude, een tekst op een tegeltje, een snuisterij uit een New-age winkeltje, tot het moment dat je het een keer hebt ervaren. Maar als je het een keer hebt ervaren, al was het maar een kortdurende glimp, dan is dat een weten geworden dat je niet meer loslaat.

Met het zien van de Gouden Boeddha in jou, leef ik uiteindelijk mijn eigen Boeddha-natuur. Ik ben Liefde, jij bent een deel van mij, ik ben een deel van jou. 

En geloof me, dat is een energetisch gezien, prachtige setting om samen het traject van heling te gaan verkennen.

Deze post is onderdeel van de Challenge44. Klik hier voor de uitleg over het hoe en waarom van deze challenge.

Credits foto:  Graphic Node

Over

Bryan Tevreden

Als sjamaan een laatbloeier en mijn universitaire technisch-wetenschappelijke achtergrond heeft in het begin zeker niet geholpen. Maar eenmaal mijn sjamanen-energie omarmd, was er geen houden meer aan. Dat gekoppeld aan mijn humor, nieuwsgierigheid naar en liefde voor jou, maakt mij toch wel een unieke, moderne sjamaan. Al zeg ik het zelf...

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>