22 november, 2022

Een Zandschilderij: wat is het en hoe werkt het?

door Bryan Tevreden in Challenge 44, Technieken4 minuten | 0 reacties

Één van de krachtigste en toch minst bekende technieken voor energetische transformatie is het gebruik van een zandschilderij. Het is het favoriete huiswerk dat ik meegeef aan mijn cliënten.

Het hele idee achter een zandschilderij is, dat het een energetisch fysieke weergave is van het thema waar je op dat moment mee bezig bent.

Een moderne analogie maakt het waarschijnlijk veel duidelijker. Kijk even mee over mijn schouder.

Computerspel

Stel je eens een computerspel voor waarin je een virtuele wereld aan het bouwen bent. In die wereld bouw je je eigen huis na, compleet met alle verdiepingen, de buitenkant, het interieur, de tuin, de garage en de schuur.

Die weergave is zo natuurgetrouw, dat je er zelfs het achterstallig onderhoud aan de gevel en de nog uit te voeren klussen in huis, erin terug kan vinden. Je bekijkt je creatie in die virtuele wereld en je bent er zeer tevreden over.

En nu begint de echte magie.

Je besluit, in die virtuele wereld, de gevel aan te pakken. Met de muis klik je op je favoriete kleur, je kiest ook nog de gewenste structuur en je past het toe op de gevel. En nu ziet die gevel er weer als nieuw uit, en precies zoals je die wilt hebben.

Nog steeds in die virtuele wereld, bekijk je die gevel van links, rechts, in kikker-perspectief en in vogel-perspectief. En ja hoor, het is inderdaad precies zoals je de gevel wilt hebben.

Tevreden met deze verandering, laat je het programma open staan, staat op en gaat naar buiten om de gevel van je huis in het echt te bekijken. Je mond valt open van verbazing, want je gevel ziet er nu precies uit als in die virtuele wereld! Met een paar simpele wijzigingen in die virtuele wereld is nu ook het onderhoud aan je gevel uitgevoerd. En wel precies zoals je het in gedachten had!

Magisch!

En dat is precies hoe een zandschilderij werkt!

We gaan die virtuele wereld achter ons laten, want ik zag dat je al klaar stond om terug te gaan naar die virtuele wereld, om die achterstallige klussen in huis net zo makkelijk ook even uit te voeren. 

Terug naar de realiteit...

Tijd om zelf een zandschilderij te gaan maken.

In plaats van een virtuele wereld, kies je een plek uit in de natuur. Dat kan in je eigen tuin zijn, in een bos, op de hei, in de duinen, het maakt in feite niet uit waar. Je bakent die plek af met materiaal dat je ter plekke vindt. Takjes, stenen, gras, bladeren, wat er maar voor handen is. De omvang is ook niet belangrijk. Volg hierin je gevoel. Een cirkel werkt altijd goed. Een meter doorsnee, een halve meter, 2 meter, het is allemaal goed. Soms wil je fysiek ook in je zandschilderij kunnen staan en dan is groter beter.

En nu ga je intuïtief je thema zo nauwkeurig mogelijk weergeven in het zandschilderij. En ook daarvoor gebruik je de materialen die je daar in de natuur vindt. Het gaat niet om mooi, het gaat om een energetisch zo nauwkeurig mogelijke weergave.

Jij bent de enige die weet waar die schelpen, stokjes, bloemen en stenen in je zandschilderij voor staan. Als je klaar bent met je zandschilderij, zet je een stap terug en overziet je werk. Klopt het zoals het er nu bij ligt? Zo nee, breng dan de veranderingen aan die nodig zijn. Zo ja, laat het dan met rust en ga weg.

Laat Moeder Aarde nu het zware werk doen en je ondersteunen in de transformatie van je thema.

Transformatie

Kom de volgende dag terug, overzie je zandschilderij, zie over er al iets veranderd is, buiten jou om, of dat er voor je gevoel iets aan veranderd moet worden. Voer die verandering uit als het nodig is en laat je zandschilderij weer met rust.

Doe dit iedere dag, een week lang, of net zo lang of kort als nodig is. Weet je gesteund en letterlijk gedragen door Moeder Aarde, die de zware energie van je thema voor jou absorbeert en transformeert.

Op een dag, zul je voor je zandschilderij staan en ervaren dat je thema doorleefd is. Dat is het moment om je zandschilderij te wissen en alle materialen die je hebt gebruikt weer terug te leggen op de plekken waar je die gevonden hebt. Na het wissen van je zandschilderij is het net of het er nooit is geweest.

Het maken van een zandschilderij is een kunst die je leert door het vaak te doen. Een goed zandschilderij is niet een mooi schilderij, maar dat schilderij dat je in staat stelt om met een simpele verandering een thema voor jou in je leven te transformeren.

En dat is wel de moeite waard om er even bij stil te staan en er de tijd voor te nemen.

Deze post is onderdeel van de Challenge44. Klik hier voor de uitleg over het hoe en waarom van deze challenge.

Credits foto:  Bryan Tevreden

Over

Bryan Tevreden

Als sjamaan een laatbloeier en mijn universitaire technisch-wetenschappelijke achtergrond heeft in het begin zeker niet geholpen. Maar eenmaal mijn sjamanen-energie omarmd, was er geen houden meer aan. Dat gekoppeld aan mijn humor, nieuwsgierigheid naar en liefde voor jou, maakt mij toch wel een unieke, moderne sjamaan. Al zeg ik het zelf...

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>